Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotovoltaické panely nebo tepelné čerpadlo

Fotovoltaické panely na střechu pro rodinný dům, tepelné čerpadlo vzduch voda, tepelné čerpadlo vzduch vzduch, vytápění domu, existuje topení levně?

Fotovoltaické panely na střechu pro rodinný dům nebo použít tepelné čerpadlo vzduch voda, či vzduch vzduch na vytápění domu a zajistit si topení levně. To je otázka na kterou je velmi složitá odpověď.

 

Nejdříve vědět, jaká je tepelná ztráta rodinného domu

Tepelná ztráta rodinného domu je vždy, je pouze otázka, jak je velká. Platí pravidlo, že čím větší tepelné ztráty rodinného domu, tím větší musí být instalovaný výkon fotovoltaických panelů nebo tepelného čerpadla vzduch vzduch nebo vzduch voda. Tím se prodražuje počáteční investice, ale také provozní náklady a za tím stojí tepelná ztráta rodinného domu.

 

Jak zjistíme tepelné ztráty domu

Výpočet tepelných ztrát

Tepelné ztráty domu lze zjistit výpočtem, k tomu slouží výpočet tepelných ztrát. Tento výpočet zohledňuje především použité stavební materiály a jejich fyzikální vlastnosti, jejich tloušťku, délku topného období a také vnitřní teplotu v rodinném domu. Výpočet tepelných ztrát dokáže kvantifikovat množství uniklého tepla skrz zdivo, strop, podlahu nebo střechu.

Výpočet tepelných ztrát ale neodhalí technické nedokonalosti nebo vady v konstrukci rodinného domu, to zjistí měření termokamerou.

 

Měření termokamerou je dobré řešení na zjištění tepelných ztrát a úniku tepla

Měření termokamerou úniku tepla, její termosnímky vidí tepelné ztráty, únik tepla a místa, kde a kudy teplo uniká z rodinného domu, zjistí netěsnosti oken a dveří, konstrukční a stavební vady, tepelné mosty, špatnou tepelnou izolaci, vadné podlahové topení.

Po tomto měření úniku tepla termokamerou se může majitel rodinného domu rozhodnout, jak těmto tepelným ztrátám a úniku tepla zabránit. Velmi často stačí malá investice do tepelné izolace, která je cílená na konkrétní místo tepelných ztrát, tím zabránit úniku tepla. Není nutné zateplit celý rodinný dům. K tomu slouží měření úniku tepla termokamerou.

Měření termokamerou úniku tepla 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář