Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontrola podlahového topení a vytápění

Podlahové topení může zajistit velmi příjemné a ekonomické vytápění domácnosti nebo celého domu. Zavádění vytápění pomocí podlahového topení - vytápění je neustále na vzestupu ať přímo elektrickým proudem nebo pomocí média - vody. Rozvod tepla v podlaze je zajištěn potrubním systémem díky teplonosnému mediu – nejčastěji vodou nebo elektrickými topnými kabely. Protože se může stát cokoliv, podlahové topení netopí, tak může dojít ke snížení účinnosti nebo kapacity podlahového vytápění. Při použití termokamery jsou vidět veškeré anomálie v topném podlahovém systému a lze zjistit konkrétní údaje a data o rozložení teplot v podlaze.

Tato kontrola podlahy je nutná, zvláště při a po vybudování a zavedení podlahové vytápění, aby se předešlo vadám dřív, než bude topný systém zakryt. Velice a vřele doporučujeme, protože v případě poruchy nebo závady vše bourat určitě není levná sranda.

 

Poruchy a závady podlahového topení, podlahové topení netopí

Závady a poruchy v podlahovém topení se stávají, může jít hlavně o praskliny, netěsnosti ve spojích a svarech díky různým teplotním výkyvům, rázům a pnutí.  Dále může porucha nastat i vlivem stáří. S pomocí termokamery lze relativně velmi snadno zjistit, kde k poruchám došlo. Před vlastní opravou doporučujeme provést termokamerou diagnostiku a lokalizaci místa poruchy a teprve potom začít s vlastní opravou a bouracími pracemi. Výsledkem je podlahové topení netopí